Managers in top uitgeverijen worden rijkelijk beloond

Managers in top uitgeverijen worden rijkelijk beloond
Ondanks de tegenwind die door de uitgeebranche lijkt te waaien, worden managers in de top van de grotere uitgeefconcerns vorstelijk beloond.

Gisteren presenteerde TMG haar jaarcijfers over 2015 waaruit bleek dat omzet en winst gedaald waren en dat in 2016 de digitale poot geacht wordt een flinke bijdrage te gaan leveren. Hand in hand daarmee gaat de sanering die binnen het bedrijf doorgevoerd wordt en die een flink aantal mensen hun baan kost. Het is dus niet verwonderlijk dat aandeelhouders verbaasd, not amused, waren toen men te horen kreeg dat de top van TMG een flinke bonus tegemoet mag zien.

Vanzelfsprekend waren niet alleen de aandeelhouders onaangenaam verrast, de werknemers op de vloer waar het toch al onrustig is waren er ook niet blij mee. De NvJ sprak zich mede namens hen ook uit over de € 200.000,- bonus die topman Van der Snoek kreeg. Volgens de Raad van Commisarissen verdedigt het besluit met de mededeling dat hij de bonus krijgt omdat hij 90% van de doelstellingen heeft gehaald.

Tegelijkertijd was er ook weer enige onrust bij Kluwer waar een aantal dagen geleden bekend werd dat topvrouw McKinstry aandelen ter waarde van ruim 12 miljoen euro heeft ontvangen als bonus.