Bitterveld: non lineair verhaal in app-vorm

Bitterveld: non lineair verhaal in app-vorm


In Bitterveld reist de hoofdpersoon met de Berlijnse metro naar de verschillende herdenkingsmonumenten van de stad en observeer de medereizigers. Welk verband is er tussen die observaties en de Tweede Wereldoorlog? De gebeurtenissen van toen lijken lang geleden, maar hebben wel degelijk met onze tijd te maken.

Non-lineair verhaal
Bitterveld is een interactief boek dat op verschillende manieren gelezen kan worden. De lezer kiest een locatie op de plattegrond en leest verhalen die zich daar afspelen. Of hij gebruikt de knooppunten in de tekstfragmenten en ontdekt verschillende verhaallijnen die de lezer meenemen op reis door Berlijn.

Bitterveld vertelt een verhaal op een nieuwe, eigentijdse manier, waarbij de lezer kan kiezen uit verschillende metrolijnen c.q. verhaallijnen. De Book App kan daardoor, qua leesflow, concurreren met het lineaire, niet-digitale boek. Zowel qua structuur - de opbouw van het verhaal - als qua vormgeving - de fictieve plattegrond van Berlijn die als leidraad dient bij het navigeren door de tekst.
In deze nieuwe versie van Bitterveld is de navigatie verbeterd. Ook bevat deze versie de Duitse vertaling, van de hand van vertalers Ard Posthuma en Susanne Braumann. In de app kun je eenvoudig switchen tussen de Nederlandse en de Duitse versie.

Het Ontwikkelteam
Voor het ontwerpen en realiseren van de Book App Bitterveld werkte Liesbeth Eugelink samen met makers uit diverse disciplines. Bas Reijnen was verantwoordelijk voor de vormgeving. Ontwikkeling van de programmatuur was in handen van Michiel Koorn (Appcentric). Monique van Dam was medeverantwoordelijk voor het interaction design.

Bitterveld is verkrijgbaar in de App Store en is compatible met iPhone en iPad.