Best verzorgde boeken 2015 bekend gemaakt

Best verzorgde boeken 2015 bekend gemaakt
De Best Verzorgde Boeken van 2015 zijn bekend: de selectie bestaat uit 33 Nederlandse en 17 Vlaamse boeken.

Speciaal voor het Nederlands-Vlaamse gastlandschap van de Frankfurter Buchmesse is er samengewerkt met de Vlaamse Uitgevers Vereniging om eenmalig te komen tot een gezamenlijke bekroning.

Uitgevers, opdrachtgevers, grafisch ontwerpers, drukkers en binders stuurden in totaal  410 boeken in. De boeken zijn beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze.

Dit jaar was er een Nederlands-Vlaams jury: Carolien Glazenburg (conservator Stedelijk Museum Amsterdam), Wouter Roelants (boekhandelaar en uitgever), Luc Derycke (ontwerper, Gent), Koen Brams (oud directeur Jan van Eyck Academie & oud hoofdredacteur De Witte Raaf) en Freek Kuin (creatief directeur drukkerij robstolk). Boeken, waar juryleden bij betrokken waren, zijn door een aparte schaduwjury beoordeeld.

De selectie is ingezonden naar de Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig, de internationale boekjurering. Op 7 maart zullen de winnaars bekendgemaakt worden en weten we of daar Nederlands-Vlaamse boeken bij zijn.

Nadien zal het Stedelijk Museum Amsterdam de Best Verzorgde Boeken 2015 exposeren. Uiteraard zal ook tijdens de Frankfurter Buchmesse het nieuwe keurcorps te bewonderen zijn.

Bekijk alle boeken op bestverzorgdeboeken.nl