Danny is Master of Media Innovation

Danny is Master of Media Innovation


Eerlijk gezegd, ik was heel nerveus de dag voordat ik mijn werk moest verdedigen. Gelukkig de dag ervoor en niet de dag zelf. Uiteraard was ik erg goed voorbereid maar het is wellicht nog het meest uitdagend dat je niet weet wat je ervan moet verwachten. De presentatie ging goed en ook het beantwoorden van de vragen van de examencommissie. Wel zetten de vragen je weer aan het denken. Is mijn product/idee/concept levensvatbaar? Waar zitten de valkuilen? Hoe kan ik die naar iets positiefs ombuigen? Kortom, precies de ‘mindset’ die je na zo’n intensieve studie moet hebben. Bereid zijn om iets totaal nieuws te bedenken, te creëren en te toetsen op haalbaarheid, gebaseerd op reële criteria en uitvoerig onderzoek. En daarna een weloverwogen keuze maken of je de stap gaat zetten.

Deze studie heeft mij veel gebracht. Ik denk dat het goed is om op deze wijze uitgedaagd te worden. Het niveau is hoog, net als het tempo. Je moet hele bewuste keuzes maken, in overleg met je gezin en je werk. En er dan ook volledig voor gaan. Dan haal je het maximale eruit. Het heeft mij veel nieuwe kennis en ervaring gebracht die direct toepasbaar is.

De huidige tijd is erg uitdagend voor veel bedrijven die aan de vooravond van hun Digitale Transformatie staan. Innovatie is geen keuze meer, maar een noodzaak. Velen weten niet precies hoe zij daar mee om moeten gaan en wat het nu echt behelst. Het hebben van een webshop of een app is geen digitale strategie. Digitaal moet in je DNA gaan zitten. Niet alleen in de ‘verticals’ maar dwars erdoorheen. Als bedrijf moet je keuzes gaan maken en je strategie gaan aanpassen. Mijn advies is dan ook om weloverwogen de eerste stappen te gaan zetten. En de eerste stap is je te realiseren dat er een digitale revolutie gaande is die zijn weerga niet kent. En een ding is zeker, de markt verandert, de consument verandert en uw concurrent verandert. En sneller dan voorheen. Zorg ervoor dat u de juiste mensen op de juiste plaats heeft zitten. Die echt begrijpen wat er nu gaande is en dat digitaal meer is dan een app of webshop. Mijn studie heeft mij digitaal getransformeerd. Ik ben er klaar voor!

In principe ben ik klaar met dit blog. Mochten de lezers het op prijs stellen dat ik doorga met het schrijven van dit soort blogs, dan wil ik dat graag horen natuurlijk. In mijn dagelijkse praktijk van  het adviseren van bedrijven op het gebied van software keuzes maak ik genoeg situaties mee waar wij wat van kunnen leren. En met mijn focus op Digitale Transformatie helemaal.

Hartelijk dank voor de interesse in het ‘wel en wee’ van een media professional die een Master heeft afgerond. Met succes.

Mocht u meer willen weten… danny@biblio3.nl