Personele veranderingen binnen GAU

Personele veranderingen binnen GAU


De GAU staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in de belangenbehartiging van de Nederlandse boekenuitgevers van literatuur, kinderboeken en non-fictie. Belangrijke uitdagingen zijn de toenemende digitalisering van het boek (e-boeken en luisterboeken) en de nieuwe manieren van verkoop van boeken.

Dit heeft ook geleid tot een gewijzigd profiel voor de Algemeen Secretaris van de GAU, waarbij meer nadruk komt te liggen op de juridische aspecten van de werkzaamheden en tevens grote waarde wordt gehecht aan een rijke werkervaring als algemeen uitgever.

Per 1 november 2012 wordt Martijn David (49) benoemd als Algemeen Secretaris van de GAU. Martijn David heeft een lange en succesvolle carrière in het boekenvak achter de rug en is op dit moment werkzaam als uitgever en legal advisor bij VBK. Martijn David wordt de opvolger van Paula Vrolijk, de huidige Algemeen Secretaris, die in goed overleg haar dienstverband zal beëindigen per 1 december 2012.

Cees van Wijk, Voorzitter van de GAU: "Wij zijn zeer verheugd dat we met Martijn David een vakman hebben gevonden die perfect past bij het nieuwe profiel van Algemeen Secretaris. De GAU is veel dank verschuldigd aan Paula Vrolijk, die in de afgelopen drie jaar leiding heeft gegeven aan de verdere professionalisering van het bureau van de GAU. Paula Vrolijk heeft substantieel bijgedragen aan belangrijke projecten, waaronder het e-boekplatform, en het Bestuur wenst haar van harte succes in haar verdere loopbaan."