Audax: kleine winst in 2015

Audax: kleine winst in 2015


Bekende namen die deel uit maken van Audax in Nederland zijn onder meer winkelketen AKO, distributeur van tijdschriften Betapress, uitgever van tijdschriften Audax Publishing en importeur van buitenlandse Engelstalige boeken Van Ditmar.

Ook in België heeft Audax activiteiten, het accent ligt daar op distributie en het uitgeven van tijdschriften. Het weekblad Primo van Uitgeverij Cascade - met onder meer RTV-gegevens - is daar het snelst groeiende tijdschrift.
Sinds begin 2015 verzorgt Audax ook de distributie van tijdschriften voor Aldipress, een onderdeel van uitgeversconcern Sanoma.

Hoewel de markt voor printproducten zoals tijdschriften, boeken en kranten ook nog de komende jaren onder druk zal blijven verwacht Audax een verdere winstgroei door het aangaan van samenwerkingsverbanden met logistieke partners en het uitbreiden van logistieke diensten voor webwinkels. Ook wordt de opzet en inrichting van een 'digitaal warenhuis' onderzocht waar uitgevers hun producten digitaal kunnen opslaan en gereed laten maken voor distributie naar elk gewenst platform.