Fundel: geanimeerde prentenboeken in de bibliotheek

Fundel: geanimeerde prentenboeken in de bibliotheek


Uniek product
Fundels zijn innovatief en uniek in de markt en worden vervaardigd door het Belgische Playlane. Nooit eerder is er een tool ontwikkeld waarmee een fysiek prentenboek tot leven komt en zoveel extra's biedt. Dit maakt Fundels ideaal voor ondersteuning bij de taalontwikkeling van kinderen. De woordenschat en het verhaalbegrip van kinderen wordt vergroot door de gedigitaliseerde en geanimeerde prentenboeken. Vooral bij kinderen met een taalachterstand is de toegevoegde waarde groot. Ook de ouders van deze kinderen kunnen op speelse wijze, samen met hun kind, het Fundel-prentenboek beleven.

Hoe werkt een Fundel?
Het Fundel prentenboek, te herkennen aan een oranje Fundel sticker, werkt in combinatie met een Fundel lezer (RFID reader). Deze worden bij de bibliotheek uitgeleend in een opvallend oranje Fundels-rugzakje. Op de computer thuis installeert men eenmalig de Fundel-applicatie en sluit men de Fundel lezer aan. Door het plaatsen van het Fundel boek op de lezer komt het boek tot leven en kan het kind zelfstandig gebruik maken van de vele mogelijkheden.

Fundels zijn erg leuk om mee te werken. Kinderen beleven veel plezier aan het kijken naar het digitale prentenboek, maar houden toch ook contact met het fysieke boek dat in de Fundels-uitleenkit meegeleverd wordt. Daarnaast geven de digitale en printbare verwerkingsopdrachten Fundels extra educatieve meerwaarde. - Bibliotheek Maasland-

Fundels in de Nederlandse Bibliotheek
Fundels wordt door NBD Biblion gepresenteerd tijdens de Bibliotheek 2-daagse op 8 en 9 december in Groningen. Vanaf die datum zijn de Fundels ook leverbaar en kunnen bibliotheken de Fundels aan hun leden aanbieden.