Danny wordt Master of Media Innovation (9)

Danny wordt Master of Media Innovation (9)


De resultaten van het onderzoek moesten verwerkt worden en tot een samenhangend verhaal worden gesmeed. Zowel voor de Thesis als voor het Product Rapport. Totaal hebben 333 mensen het onderzoek ingevuld. Daar was ik wel blij mee, want zo’n respectabel aantal geeft een gedegen inzicht in de materie. En uiteraard zit niet alles mee.

Door wat feedback op de ‘draft’ versie, moet je toch een deel overnieuw schrijven en de opbouw herzien. Je merkt dan ook hoe lastig het is om ‘externen’ om hulp te vragen, want ook al is de wil er vaak wel, het inzicht in dit soort materie mist dan weer. Met dit soort studies ben je dus toch veelal op medestudenten aangewezen, echter die hebben het zelf ook druk met hun stukken schrijven. Gelukkig zijn er een paar (Monique, Chantal en Marc, bedankt!) geweest die toch wat van hun kostbare tijd opofferden om mij te helpen. Daar wordt je dan heel blij van en je stukken worden er beter van.

Toch is het nog niet klaar. Naast de Thesis en het Product Rapport moet er ook een (werkend) prototype worden ingeleverd. Dat staat voor eind januari gepland. Ook daar moet je niet te licht over denken, want het is best ingewikkeld om ‘iets’ vanuit niets te creëren. Door deze studie krijg je zoveel respect voor tekstschrijvers, software ontwikkelaars, user interface designers, website ontwikkelaars, vormgevers, app designers en onderzoekers. Chapeau! Allemaal facetten die ik heb moeten doorlopen, meemaken, zelf moeten ondervinden, uitvinden, doorploeteren en eigenlijk moeten afzien. Ieder vakgebied heeft zo zijn eigen charmes ben ik achter gekomen. En eigenlijk is het allemaal leuk en interessant! Ik ben blij dat ik nu redelijk ingelicht ben over al dit soort werkzaamheden en er nu goed over mee kan praten vanuit eigen ervaring.
Ieder vakgebied heeft zo zijn eigen charmes
De grootste leerervaring en uitdaging is de onderzoek statistiek geweest. Wat een machtig interessant en moeilijk vakgebied is dat. Vanaf nu kijk ik toch met andere ogen naar marktonderzoek en ‘surveys’. In mijn onderzoek heeft dat de meeste tijd gekost en heb ik dat als meest uitdagend ervaren. Gelukkig zijn er ook specialisten op dat vakgebied (Bedankt Jasper!) die enorm geholpen hebben. Het is nog steeds niet mijn meest favoriete onderdeel, dat statistiek, maar  de uitkomsten zijn soms zo verrassend dat het daardoor weer zo leuk wordt om verder door die data heen te spitten.

De eerste week van Februari moet ik mijn Thesis en Product mondeling verdedigen. Dit mag ik pas doen als mijn afstudeer stukken goedgekeurd zijn en dat hoor ik eind januari. Het is dus nog niet gedaan. Nog even ‘doordouwen’ voor de laatste opdrachten. En dan pas kan ik terug kijken op een bijzondere en leerzame ervaring. Het is een jaar van opoffering geweest, van mijzelf maar vooral van mijn omgeving. Want deze studie is 99% focus en 1% tijd voor andere dingen. Je laat het een, maar wint het ander. Ik ben erg blij dat ik het gedaan heb, en zou het zo weer doen, maar ook heel blij dat alles weer ‘gewoon’ wordt. En dat zal best weer even wennen worden 

Mijn volgende blog zal ik schrijven als alles achter de rug is. Dus allemaal nog even duimen voor mooie resultaten voor mij en een goede mondelinge verdediging. Alvast bedankt!

Wordt vervolgd weer ! (en mocht je meer willen weten…danny@biblio3.nl