NDB Biblion moet bezuinigen en innoveren

NDB Biblion moet bezuinigen en innoveren


De bezuinigingen gaan er bovendien voor zorgen dat de dienstverlening naar de openbare bibliotheken goedkoper wordt. Daarom zullen in 2016 de tarieven voor het produceren van data en metadata voor de sector (omslagstelstel) naar beneden bijgesteld worden.

Innovatie speerpunt
NBD Biblion zet nadrukkelijk in op innoveren. Niet alleen omdat de bestaande business terugloopt, maar ook omdat de openbare bibliotheken een vijftal nieuwe taken toebedeeld hebben gekregen door de nieuwe bibliotheekwet (Wsob). NBD Biblion wil bij deze veranderingen in de markt een partner zijn voor de branche. Hiervoor wordt op dit moment onder andere een nieuwe afdeling New Business opgezet die zich gaat bezig houden met innovatie.

Vernieuwen samen met de branche
Daarnaast gaat NBD Biblion samen met de branche haar diensten en producten vernieuwen. Inmiddels is het team van NBD Biblion aan de slag gegaan met vijf verbeterpunten: sneller, actueler, completer, flexibeler en goedkoper. Deze maand start NBD Biblion met een serie klantpanels waarbij men in gesprek gaat over deze verbeterpunten met medewerkers van de openbare bibliotheken. Doel van deze gesprekken is om de diensten en producten van NBD Biblion maximaal af te stemmen op de wensen van de branche. 'Onze klanten zijn op dit moment meer dan eens kritisch over onze dienstverlening. NBD Biblion en de branche zijn elkaar naar mijn gevoel de laatste jaren een beetje kwijtgeraakt. De klant heeft gelijk: het kan beter en het moet goedkoper. Daar willen we met nieuwe energie aan werken, in nauwe samenspraak met de branche,' aldus NDB Biblion.