Online advertentiemarkt blijft groeien

Online advertentiemarkt blijft groeien


Mobile advertising de grote winnaar
Adverteren op mobiele devices blijft doorgroeien en laat in het derde kwartaal een groei zien van maar liefst 45% ten opzichte van het derde kwartaal in 2014. De display omzet op mobiele devices neemt 32% van alle display advertenties voor haar rekening en bedraagt inmiddels 42 miljoen euro. Het grootste deel van de mobiele advertenties wordt uitgeleverd via de smartphone en tablet (56%), de rest gaat via in-app (44%).

Programmatic trading
Programmatic trading zet op alle fronten door. Met een groei van 46% ten opzichte van het derde kwartaal van 2014 wordt nu al meer dan een derde van alle display advertenties geautomatiseerd verhandeld. Het aanbod van beschikbare displayformaten via programmatic trading laat een steeds completer beeld zien. Terwijl de afgelopen jaren met name de traditionele banners werden verkocht, is nu een sterke stijging van zowel rich media (+123%)  als videoformaten (+254%)  waarneembaar.

Over het onderzoek
Voor de kwartaalupdate van de Online Ad Spend Study zijn in opdracht van IAB Nederland 40 Nederlandse spelers binnen de online advertentiemarkt ondervraagd. De studie is uitgevoerd door Deloitte.
Het onderzoek is te downloaden op de iste van IAB