Het borrelde en bruiste dit jaar

Het borrelde en bruiste dit jaar

Het eerste kwartaal vond de integratie plaats van Boom Lemma uitgevers, een prachtig hoger onderwijsfonds dat een plaats heeft gekregen bij Boom uitgevers Amsterdam. Kort daarop vond de acquisitie van Academic Service plaats, wederom een prominent educatief fonds voor het hoger onderwijs en een fraai managementboekenfonds. Drie nieuwe, complementaire portfolio’s toevoegen betekende werk aan de winkel, maar was een uitdaging die mij veel energie heeft gegeven.

Mijn jaar heeft daarmee vanuit mijn rol in de stuurgroep in het teken gestaan van een goede, gedegen integratie van deze fondsen in de uitgeverij. Op de eerste plaats de verwelkoming van alle nieuwe medewerkers die een plaats hebben gekregen in de Amsterdamse organisatie. Daarnaast de CB-, ICT- en logistieke integratie, uitgebreide analyse van de portfolio’s, een nieuw imprintbeleid (alle uitgaven krijgen het label ‘Boom’ vanaf 2016), herinrichting van de organisatie, verhuisperikelen, etc.

Het borrelde en bruiste dit jaar van de interne activiteiten! Uiteraard wilde ik niet het risico lopen hierin te verzanden en moest ‘de winkel ook open blijven’. Dat is gelukt en hoe: de uitgeverij heeft een zeer goed jaar achter de rug met mooie uitgaven, nieuwe innovatieprojecten en de inrichting van een nieuwe, slagvaardige marketing- en salesafdeling.

Kortom, de akkers zijn gezaaid, we bewerken ze met energie en aandacht en ik kijk reikhalzend uit naar de oogsten die ze de komende jaren gaan brengen.

Eline Crijns is adjunct-directeur en uitgever bij Boom uitgevers Amsterdam