Annemarie van Gaal spreekt op feestelijke afsluiting InCTspiratie 2012

Annemarie van Gaal spreekt op feestelijke afsluiting InCTspiratie 2012

Annemarie van Gaal (49) richtte in 1992 in Rusland, samen met zakenpartner Derk Sauer, Independent Media op. Na vijf jaar was Independent Media uitgegroeid tot de grootste uitgeverij van Rusland met 700 man personeel, 20 publicaties en een omzet van ruim USD 80 miljoen.

Na 10 jaar in Moskou gewoond te hebben is Annemarie in 2000 teruggekomen naar Nederland vanwege de schoolopleiding van haar zonen. Independent Media is vervolgens in 2002 verkocht aan de Finse uitgeverij Sanoma.
Sinds 2000 woont Annemarie in Nederland. Ze investeert in een aantal bedrijven in binnen- en buitenland, heeft een eigen uitgeverij en met haar team heeft ze zich gespecialiseerd in adviezen en opdrachten op het gebied van financiële communicatie naar consumenten. Ze werkt voor diverse banken en financiële instellingen.
Annemarie is bekend van o.a. TV-programma’s als 'Dragon’s Den' (KRO) waarin ze investeert in startende ondernemers en presenteert programma’s als 'Ten Einde Raad' (NCRV) en 'Een Dubbeltje Op Zijn Kant' (RTL4) waarin ze gezinnen èn bedrijven helpt die zijn vastgelopen in bureaucratische molens of zware financiële problemen hebben.