Danny wordt Master of Media Innovation (8)

Danny wordt Master of Media Innovation (8)

En meestal klik je die meteen weg. Nu begrijp ik dat dat als ‘onderzoeker’ best wel lastig is. Helemaal omdat ik deze keer het onderzoek zelf gemaakt hebt en ik natuurlijk als geen ander weet hoe belangrijk dit resultaat voor mij is. Ongetwijfeld zullen er onder jullie (lezers van dit blog) een aantal mensen zitten die mijn onderzoek al gezien hebben. Misschien zelfs al ingevuld hebben. (Hartelijk dank alvast!  ) Maar ook zullen er vele zijn die het onderzoek nog gaan krijgen, Via dit blog op InCT, in een emailing of misschien zelfs wel rechtstreeks van mij. Hier dus een dringende oproep: Vul mijn onderzoek Connected Products 2015 svp in. U helpt mij er bijzonder mee. De resultaten zijn belangrijk voor mijn afstuderen.

Naast de thesis ben ik ook druk met het schrijven van mijn Product Report, het tweede deel van mijn afstudeerfase. Het product krijgt al aardig vorm en ik heb het zelfs werkend gekregen. En ook dat is erg leuk aan deze opleiding. Je begint met een idee, of dat doe je gedurende de opleiding op, en uiteindelijk moet je jouw idee onderbouwen en uitwere3kn tot en met een werkend prototype aan toe. Dan komt alles samen, de theorie, praktijk en je eigen creativiteit. En het blijft gewoon leuk om iets wat jij verzonnen hebt ‘in het echt’ te zien! In dit stadium verwacht ik dan ook niet zoveel problemen met het opschrijven van dit product. Het lastige is natuurlijk wel weer dat je probeert te voldoen aan de verwachtingen, maar dat je eigenlijk niet zo goed weet wat die verwachtingen zijn. Ik heb nog nooit een afstudeer product report geschreven. Aan de andere kant, alle andere ‘opleveringen’ qua papers van dusdanig goed dat ik mij er wellicht niet te veel zorgen om moet maken.

Als laatste onderdeel moet ik een EPOC (Electronic Proof of Concept) inleveren, oftewel een prototype. Nu heb ik al een werkend product, maar ook daar kan nog veel aan gedaan worden. Ik zie het ‘echte’ eindproduct al voor mij, en dan is dit product nog niet zover…. Dat is best frustrerend. Zeker omdat ik niet zelf kan programmeren en dus afhankelijk ben van de hulp van anderen. (Mocht iemand veel kennis hebben van HTML en databases en mij willen helpen, dan hoor ik het graag ;-) )

Hoe dan ook, de laatste loodjes wegen zwaar. Het is een drukke periode waarin alles af moet. Gelukkig kunt u mij helpen door de enquête in te vullen als u 5 minuten (voor mij) over heeft. Kijk op www.rspnd.nl of houd www.inct.nl in de gaten. Daar komt ook nog een oproep te staan.
Net voor de Kerst zal ik weer een update geven. Dan moeten de meeste resultaten ook wel bekend zijn. Ik ben benieuwd!

Wordt vervolgd weer ! (en mocht je meer willen weten…danny@biblio3.nl