Geen woorden maar daden

Geen woorden maar daden

Zouden al die slimme innovators die het zo goed weten ons niet gewoon even het trucje kunnen voordoen, zodat we het zelf kunnen nadoen? Natuurlijk niet, want de roeptoeterende kenners hebben geen vuile handen, ze staan niet in de modder en dat willen ze ook maar wat graag zo houden.

Toegegeven, ook ik maak me zo nu en dan schuldig aan het bekritiseren van nieuwe initiatieven maar eigenlijk moet je alles wat de sector zelf doet en ontwikkelt toejuichen. Het is misschien te makkelijk om flauw en negatief te zijn over bijvoorbeeld Linda TV, maar wat je er ook van vindt, ze ondernemen wat en ze pionieren. En ze zijn zeker niet de enige in ons vak.

Misschien moeten we onderling (en vooral naar buiten toe) opener zijn over onze eigen innovaties, over de successen maar ook over de missers: als sector leren we van elkaar en een sterke sector is in het belang van iedereen. Wij organiseren volgend jaar april weer ons voorjaarscongres en wat zou het mooi zijn als we de hele dag kunnen vullen met praktijklessen en zo elkaar wijzer, sterker en beter maken. Voor de goede verstaander: dit is een oproep. Wie durft, wie wil? 

Dus niks bootcamps, niks innovatiegoeroes en niks zure gezichten: we vieren onze successen en we delen onze missers en vieren vooral dat we in een branche werken waar we met z'n allen trots op zijn.

Binnenkort gaan de makers van inct om de tafel om inct.formatie 2016 vorm te geven. Heb je een verhaal te vertellen. laat het ons dan weten: we verzamelen ze en dan gaan we kijken hoever we komen... (uitgever@inct.nl)