De Correspondent ontvangt Europese beurs

De Correspondent ontvangt Europese beurs
Het European Journalism Centre (EJC) heeft vier media gekozen om een beurs toe te kennen als onderdeel van het Innovation Development Reporting programma. De Correspondent is één van de gelukkigen.



Naast de Nederlandse titel zijn het Zweedse Dagens Nyheter, het Duitse Spiegel Online en WeltN24 gekozen. Deze vier titels worden zo financieel ondersteund om een jaar lang te berichten over duurzame ontwikkeling. Er is een pot van € 600.000,00 beschikbaar. Er waren in totaal 44 inzendingen uit 8 verschillende landen die meedongen naar dit fonds.

De titels zijn gekozen vanwege hun innovatieve benadering om duurzame ontwikkelingen in woord en beeld te brengen waarbij traditionele journalistiek hand in hand gaat met nieuwe storytelling-technieken. 
Karel Smouter van De Correspondent verteld dat het hun opzet is om verhalen te publiceren die meer dan één dag meegaan. De bijdrage uit het fonds zal gebruikt worden om het grote publiek te bereiken met deze verhalen en nieuwe innovatieve manieren te vinden om het publiek actief te betrekken bij de verhalen.