Online nieuwsplatform Dichtbij stopt in 4 van de 7 regio's

 Online nieuwsplatform Dichtbij stopt in 4 van de 7 regio's


Het nieuwe redactiesysteem waarmee binnenkort binnen TMG en Holland Media Combinatie gewerkt wordt, maakt de weg vrij voor deze strategische keuze, doordat het een geautomatiseerde verdeling van het nieuws over de verschillende kanalen mogelijk maakt. Lezers houden hierdoor toegang tot hyperlokaal nieuws, onder andere via bekende en vertrouwde titels, en adverteerders tot gericht bereik bij de voor hen relevante doelgroepen.


De uitvoering van het voorgenomen besluit bestaat in grote lijnen uit drie onderdelen:
1.De activiteiten van Dichtbij in Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden, die een positief rendement laten zien, worden samengevoegd in één vestiging in Eindhoven.
2.Binnen het kerngebied van Holland Media Combinatie, dat wil zeggen rondom Alkmaar, Haarlem, Leiden, het Gooi, Amsterdam & Amstelveen en Almere, worden alle activiteiten van Dichtbij in het eerste kwartaal van 2016 gestaakt.
3.In Rotterdam en Utrecht worden de Dichtbij-activiteiten gestopt. Aan een nieuw hyperlokaal initiatief voor deze regio’s wordt gewerkt.

Medewerkers die boventallig worden, zullen vallen onder het Sociaal Plan van TMG dat gericht is op begeleiding van werk naar werk. Het vandaag aangekondigde voorgenomen besluit is aan de medezeggenschap voorgelegd. Na afronding van het adviestraject volgt uitvoering op zo kort mogelijke termijn. Medewerkers zijn vandaag geïnformeerd.