Trage uitgevers frustreren lancering Mofibo

Trage uitgevers frustreren lancering Mofibo
Op het voorjaarscongres van inct in april kondigde Mofibo haar komst met enige bombarie aan. Nu, in november, is Mofibo nog niet actief in Nederland. De reden: trage uitgevers.



Nathan Hull hield in april nog een vurig betoog op inct.formatie over de lancering van de Deense streamingdienst Mofibo. De dienst die vooral in Scandinavische landen succesvol is, zou rond de zomer ook in de lage landen gelanceerd worden. Er zou een aantal grote mediapartijen gevonden zijn waarmee men samen gaat werken en zo zou ook Nederland veroverd gaan worden.
Na deze presentatie van Hull werd het wat stil rondom Mofibo, maar op het e-book event van het CB gaf hij wederom acte de presence. Daar mocht hij uitleggen waar de vertraging vandaan komt.

De reden blijken de uitgevers in Nederland te zijn: zij zijn te traag in het aansluiten. Mofibo heeft inmiddels een flink aantal uitgevers aan zich verbonden, maar men wil alle uitgevers binnen boord hebben. "Anders zijn we niet meer dan een bibliotheek", zie Hull op het event. Hij bevestigde weer dat dit soort diensten niet de bestaande omzet kannibaliseren maar dat ervaringen uit Denemarken en Zweden juits bewijzen dat nieuwe lezersgroepen aangeboord kunnen worden.

We blijven geduldig wachten.