Ebooq maakt elk ebook verkoopbaar in de winkel

Ebooq maakt elk ebook verkoopbaar in de winkel


'Hun verloedere me taal' is een serie van meer dan honderd taalcolumns die Lydia Rood maakte voor de Wereldomroep. De titel verschijnt als ebook en als luisterboek, die afzonderlijk als download 9,95 euro kosten. Met het ebooq kan de klant voor 9,95 euro beide downloaden. Het ebooq is een vervolg op het krasboek waarmee PixelPerfect eerder dit jaar een proef nam. De consument kende aan deze kartonnen kaart met een krascode echter te weinig waarde toe. De populariteit van plastic cadeaukaarten stijgt daarentegen in hoog tempo. In de juiste verpakking zal de consument het ebooq zien als een fraai geschenk, zo verwacht De Ruiter.

Reeks ebooqs in het verschiet
Begin 2012 verschijnt een reeks ebooqs op basis van auteurs. Met zo'n ebooq kan de consument twee titels van een bepaalde schrijver downloaden. Hij hoeft pas op het laatste moment te beslissen welke. Dit vergemakkelijkt het geven van een ebooq als cadeau. Het is bovendien interessant voor uitgevers die het gehele oeuvre van hun auteurs onder de aandacht willen brengen. PixelPerfect is in gesprek met diverse vernieuwende uitgevers over licenties, waaronder het Boekencentrum.

eBookstick en eBookgeschenk
PixelPerfect is met uitgeverij de Rode Kamer sinds voorjaar 2010 op de markt met de eBookstick: een usb-stick met vijf ebooks rond een thema, verpakt in een geschenkdoosje. Er zijn inmiddels veertien titels verschenen, die op de toonbank staan van ruim 120 boekwinkels. Er zijn nu in totaal zo'n 7500 eBooksticks verkocht.

In maart van dit jaar heeft PixelPerfect het eerste eBookgeschenk geïntroduceerd: een krasboek dat de boekwinkel cadeau doet bij aankoop van een elektronisch product. Van de novelle 'De kop van de pauw' die Lydia Rood speciaal voor dit doel schreef zijn 13.500 exemplaren verkocht, waarmee de titel koploper is de ebookverkoop van 2011.