Uitgeverij Ambo|Anthos en verhalenplatform izi.Travel lanceren app bij thriller

Uitgeverij Ambo|Anthos en verhalenplatform izi.Travel lanceren app bij thriller



De Quest bestaat uit vier sectoren in het centrum van Amsterdam en zijn gratis te spelen via de izi.TRAVEL-app. In elke sector beantwoordt de deelnemer vragen of voert een opdracht uit. Aan het eind van elke sector, ontvangt hij een bonushoofdstuk dat speciaal voor de Quest door Frank van Pamelen is geschreven. Wanneer de deelnemer de Quest in de eerste drie sectoren heeft gespeeld, ontvangt hij ook de sleutel tot de vierde, gesloten sector. In deze sector bevindt zich het eindspel met de spannende apotheose.

Tijdens de Quest neemt Frank van Pamelen de deelnemer mee in de geschiedenis van de rederijkers uit Vondels tijd en vertelt veel wetenswaardigheden over historisch Amsterdam. Op deze manier zwerft men op speelse en leerzame wijze door enkele eeuwen Nederlandse geschiedenis.

De spel-elementen in de app zijn speciaal ontwikkeld voor dit project. Alle vragen dienen bijvoorbeeld goed beantwoord te worden voordat het volgende deel van de route zichtbaar wordt. De deelnemer bereikt steeds een hoger level. Daarnaast wordt een puntentelling bijgehouden, die kan worden vergeleken met medespelers.

De izi.TRAVEL-app, waarop de Quest staat, is gratis te downloaden vanaf de AppStore en Google Play en werkt op alle typen smartphone. Het boek De wraak van Vondel en de Quest vullen elkaar aan, maar kunnen ook los van elkaar worden beleefd en ervaren.