Renew The Book heeft 5 startups gekozen

Renew The Book heeft 5 startups gekozen


Rockstart, gevestigd in Amsterdam, zal de intensieve, 4 weken durende competitie leiden. Rockstart brengt experts, mentors en investeerders samen om de ondernemers te begeleiden met workshops en 1-op-1-begeleiding. Het programma bereikt haar hoogtepunt op de Leadership Summit op 9 december 2015, waar de winnaar € 15.000 mee naar huis neemt.

De 5 deelnemende startups zijn:

Bookabook (Italië) - Bookabook is crowdfunding voor boeken. Lezers krijgen de kans om een boek te kopen. Het boek wordt alleen gepubliceerd als het kostendekkend gefinancierd is.

Bookarang (Nederland) - Bookarang gebruikt de allerlaatste inzichten in Artificial Intelligence om de inhoud van boeken te analyseren op basis van 100 parameters. Op deze manier helpen ze lezers nieuwe boeken te ontdekken waar ze echt van houden.

Crumbled (Nederland) - Crumbled is een ‘Pinterest-achtige’ website met de inhoud van fysieke kookboeken. Crumbled maakt het gemakkelijk om recepten in deze boeken te vinden. Je kunt de recepten op volgorde zetten in eigen ‘collecties’.

nugget (Roemenië) - nugget is een zeer visuele app die lezers helpt met het ontdekken, onthouden en delen van de beste content van boeken gericht op business en persoonlijke ontwikkeling.

Readgeek (Duitsland) - Readgeek is een website en sociaal netwerk voor geautomatiseerde/berekende voorspellingen van hoe leuk lezers een boek vinden. De voorspelling is gebaseerd op zowel gebruikersinformatie als de inhoud van het boek.