Half miljoen Nederlandse gebruikers voor Blendle

Half miljoen Nederlandse gebruikers voor Blendle
Ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft een account bij Blendle. Het zijn vooral hoogopgeleide mannen. Dit blijkt uit de Smart Electronics Monitor; een marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 7.400 Nederlanders.


Een kwart van de Nederlanders is bekend met Blendle. Een half miljoen mensen heeft een account. Ruim de helft daarvan (54%) gebruikt Blendle minimaal een keer per week. Blendle is vooral populair bij mannen; 58% van de gebruikers is een man. De meeste gebruikers zijn 35 tot 54 jaar (41%) en daarnaast zijn er ook relatief veel 18 tot 34 jarigen (36%). Maar liefst 75% is hoogopgeleid. Blendle gebruikers zijn zeer geïnteresseerd in politiek, gadgets en technologie. Ze hebben relatief weinig interesse in natuur en milieu.

De huidige gebruikers zijn enthousiast; 83% van hen geeft aan de dienst evenveel of zelfs vaker te willen gaan gebruiken. Van de consumenten die Blendle wel kennen, maar nog niet gebruiken, heeft één op de drie interesse in Blendle.
Deze gegevens zijn afkomstig uit de Smart Electronics Monitor. Ze zijn afkomstig uit een onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij in totaal 7.417 respondenten het onderzoek volledig hebben ingevuld.