Danny wordt Master of Media Innovation (6)

Danny wordt Master of Media Innovation (6)


Zoals het geven van presentaties aan gast docenten. In dit geval van Google over mijn afstudeerproject. Zij gaan dan inhoudelijke feedback geven die ik weer kan gebruiken om mijn afstudeerproject nog beter te maken. Daarnaast mogen we aan de docenten en fellow-students onze Full Circle assignment presenteren. Dat betekent wel dat de gehele presentatie van 83 slides terug moet naar maximaal 20 slides.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik daar in mijn planning niet echt rekening mee gehouden heb. Het is maar goed dat ik steeds probeer wat vooruit te werken, zodat ik toch wat tijd kan vinden om dit ook weer tot een goed einde te brengen.
De lopende projecten, zoals de Full Circle assignment en het Research Proposal zijn allemaal op tijd ingeleverd. Het Research Proposal  was een voldoende, maar nog niet tot mijn volle tevredenheid.

Afhankelijk van de komende cijfers ga ik bepalen of ik die alsnog herschrijf en opnieuw inlever voor een hoger cijfer. Het fijne is echter dat het niet per sé hoeft. Dat geeft wat rust.

Ook het Graduation Proposal is ingeleverd en aan de hand daarvan wordt een studie begeleider toegewezen die mij gaat begeleiden tot aan mijn afstuderen. Aangezien ik de Project-based route ga nemen (theorie en een project) is de Technology Module waar ik nu midden in zit erg belangrijk. In deze Technology Module gaan we leren hoe wij van idee tot eindproduct alle stappen van het proces kunnen doorlopen. Denk hierbij aan Personas, Use cases, Prototyping (storyboard, paper prototype en EPOC (Electronic Proof of Concept)), een uitgebreid SIGCHIE Product Report, UML models enzovoorts. Best een uitdaging als je dat nog nooit gedaan hebt. Op 1 oktober is het de ‘formative’ deadline. Dat betekent dat je alles wat je tot dan toe gemaakt en geschreven hebt voor de Tech Module mag inleveren voor feedback. Zaak derhalve om van zo veel mogelijk onderdelen wat in te leveren zodat je kan bepalen of je op de goede weg zit.

De ‘Summative’ deadline is op 25 oktober en dan moet alles klaar zijn. Na 3 oktober zijn er geen lessen meer en ben je weer grotendeels op jezelf aangewezen. Het is nu afwachten wie mijn studiebegeleider gaat worden en of die technisch onderlegt is. Uiteindelijk komt het toch op jezelf aan maar alle hulp is natuurlijk welkom.
Het geeft wel weer het hoge niveau van de opleiding aan en de diepgang.  Het voordeel is dat ik al bij het begin van de opleiding wist wat ik wilde gaan ontwikkelen. Dat scheelt enorm, want alles wat ik tot nu toe heb ingeleverd draagt bij aan het afstudeerproject. In het afstudeer project gaat alles samenkomen. 

De thesis die ik moet gaan schrijven bestaat uit 2 delen; het theoretische deel van zo’n 10.000 woorden en het product deel van zo’n 6.000 woorden, inclusief de EPOC.  Best een heel verhaal. De eindspurt gaat ingezet worden. Het is nu een kwestie van doorzetten en alles samen laten komen tot een mooi eindproduct. Ik val in herhaling maar het is een drukke periode…Heel druk !
Wordt vervolgd weer ! (en mocht je meer willen weten…danny@biblio3.nl