Johan Derksen wil nieuw voetbalmagazine beginnen

Johan Derksen wil nieuw voetbalmagazine beginnen

"Op een gegeven moment kwam Koen Clement bij mij en zei dat we een probleem hadden. Hij vond mij een te grote personality en vroeg of ik met de boekentak wilde verhuizen naar Amsterdam. Dat is gebeurd. Maar een paar maanden later vroeg dezelfde Belg op de man af of ik VI wilde redden, want de nood was inmiddels aan de man. Hij zei letterlijk: 'Tom en Thijs gaan eruit en jij en ik nemen het samen over: ik als directeur en jij als uitgever boven de hoofdredactie'.  

Derksen vertelt dat hij er wel oren naar had, maar dat het hele plan sneuvelde omdat de nieuwe hoofdredacteuren van VI zich tegen deze opzet verzetten. "Het resultaat was dat Clement zijn aanbod naar mij introk. Ik ben geweldig gepiepeld. Met Clement wens ik nooit meer enig contact te hebben. Ik noem hem altijd Guust Flater: het is een wonder dat de Weekbladpers nog bestaat met deze directeur aan het hoofd. NIet alleen bij VI rammelt het, maar in dat hele bedrijf. VI gaat de kant op van Panorama en Revu, dat kun je uittekenen."

"Met VI hebben we heel lang Vrij Nederland in leven gehouden en nu doen we hetzelfde met die noodlijdende boekenuitgeverij. (...) Ze vinden ons natuurlijk een ordinair stelletje, maar we worden getolereerd omdat we zes hits hebben gescoord en wel geld verdienen. En dat kunnen zij de afgelopen jaren niet zeggen".


Dwarsdenkers & Friskijkers

inct.spiratie 2015: voor uitgevers die het van een andere kant willen bekijken

Tot 1 oktober a.s.early bird korting

www.inctspiratie.nl