Danny wordt Master of Media Innovation (5)

Danny wordt Master of Media Innovation (5)


Zoals aangegeven in blog 4 had ik een paar deadlines op 24 augustus en in september. Dus tijdens de vakantie, als de rest van het gezin aan het zwembad in Toscane lag, zat ik te zwoegen om alle ‘papers’ af te krijgen. En het goede nieuws is dat het nog gelukt is ook! Het gezin heeft er niet echt onder geleden en alle deadlines zijn behaald.

Uiteraard duurt het nu even voordat ik de cijfers en feedback krijg, maar ik heb goede hoop. Ben eigenlijk best trots op het eind resultaat…(Wij van WC Eend.. ;-) ) Consumer Behavior, met de fantastische titel ‘Conquering Fluidity’ gaat over de vluchtigheid in consumenten gedrag en hoe als marketeer daarmee om te gaan. De samenwerking met Monique was echt goed en het resultaat mag er dus zijn. Hopelijk valt het cijfer niet tegen!

Voor SIE (Strategy, Innovation & Entrepreneurship) heb ik een paper geschreven over First Mover Advantage in Disruptive Innovation. Ook weer zo leerzaam want gebaseerd op de verschillende literatuur kwam ik erachter dat er niet altijd sprake van is. Daarnaast heb ik een Media Theorie Essay geschreven en ben ik verder gegaan met het Research Proposal.  En dat Research Proposal is erg belangrijk want het vormt de basis van mijn eind thesis. Hierin wordt de basis gelegd voor het onderzoek dat ik zal doen. Het is een samenspel van theorie (academisch) en praktijk en moet conform allerlei onderzoek regels en theorieën worden opgezet. En dat is best een hele uitdaging! Ben ook erg benieuwd naar de feedback op dit Proposal… Half september weet ik weer meer en zal tijdens het volgende blog een update geven.

Ook de Full Circle opdracht is nu in volle gang. Hiervoor moet een reclame campagne bedacht en uitgevoerd worden en daarna onderworpen aan een praktijktest met interviews. Ons reclamebureau was zo aardig om mij te helpen (dank Ingrid van Red Rose design ) met de uitvoering van het ontwerp. Nu kunnen de onderzoeksvragen, gekoppeld aan verschillende mediatheorieën, verder uitgewerkt gaan worden en dan volgt de echte praktijktest. Daarna de rapportage met de onderzoeksresultaten presenteren. Best veel allemaal. Op 3 september starten de laatste lessen die doorlopen tot oktober. En dan zijn wij op onszelf aangewezen en met hulp van een toegewezen begeleider op naar de eind thesis.

Je krijgt het echt niet cadeau, zo’n Master. Vele mede studenten ervaren, net als ik, dat het een hele opgave is om naast je werk (in mijn geval een volledige baan) tot goede resultaten te komen. De deadlines volgen elkaar in rap temp op en er wordt veel zelf studie verwacht. Het spreekwoord ‘Bezint eer gij begint’ is wel toepasselijk.  Een goede planning en heel veel inzet is echt noodzakelijk.

Qua motivatie en inzet zit ik goed. Alle deadlines zijn behaald en de resultaten tot nu toe zijn goed. Hopelijk gaan september en oktober net zo goed lukken als de eerste helft. Het wordt nog zwaarder nu en er staan nu 6 deadlines op mij te wachten….

Wordt vervolgd weer ! (en mocht je meer willen weten…danny@biblio3.nl