Lannoo neemt Academia Press uit Gent over

Lannoo neemt Academia Press uit Gent over
Uitgeverij Lannoo nv en Publishing House Dot Be - eigenaar van Academia Press - hebben een akkoord bereikt over de overdracht van de activiteiten van Academia Press naar Uitgeverij Lannoo. De overdracht gebeurt per 24 juni 2015.

Uitgeverij Lannoo is opgetogen over de komst van het team van Academia Press en kijkt ernaar uit om te kunnen samenwerken met zoveel interessante auteurs. Met  LannooCampus (met kantoren in Leuven en Houten, Nederland) beschikt Uitgeverij Lannoo reeds over een divisie die zich richt op de academische en professionele markt. Academia Press en LannooCampus vullen elkaar aan in hun contacten met universiteiten en hogescholen en door de specialisaties van hun beider fondsen. Ze zullen elkaar ongetwijfeld versterken. Academia Press zet haar werk vanuit Gent (Prudens Van Duyseplein 8, 9000 Gent) en onder dezelfde naam verder.

De huidige uitgeefdirecteur van Academia Press, Peter Laroy, verlaat de uitgeverijsector per 1 oktober 2015  en wordt binnenkort vervangen door een nieuwe uitgever die zal rapporteren aan Hilde Vanmechelen, uitgeefdirecteur van LannooCampus. Peter Laroy blijft ook na zijn vertrek nog adviseur bij Academia Press.