Blink Educatie wint 3 Comenius Awards

Blink Educatie wint 3 Comenius Awards


PLOT26: Nederlands leren met spannende verhalen
Leerlingen leren het meest als ze geraakt worden en als ze zelf kunnen ontdekken en ervaren. Vanuit dit principe is PLOT26 ontwikkeld. Deze complete, digitale en interactieve lesmethode Nederlands bestaat uit 4 spannende verhalen, 6 verschillende cursussen en apps voor (werk)woordspelling en grammatica. Daarmee wordt alle verplichte lesstof in een leerjaar door PLOT26 behandeld. De lesstof wordt verpakt in spannende en interactieve lessen waardoor de leerlingen worden meegezogen in het verhaal. Inmiddels hebben ruim 2.500 docenten Nederlands zich ingeschreven op de proeflessen van PLOT26. Komend schooljaar zullen de eerste 25 scholen starten met het eerste leerjaar en daarmee zo’n 3.000 leerlingen.

Blink Wereldoriëntatie
Blink Wereldoriëntatie (Binnenstebuiten – Grenzeloos – Eigentijds), is een revolutionaire, digitale lesmethodiek voor natuur en techniek, aardrijkskunde en geschiedenis in het basisonderwijs. Het is de allereerste lesmethodiek waarin de omslag is gemaakt van een aanbodgericht lesmodel naar een vraaggestuurd model, waarbij leerlingen zelf onderzoeken en ontdekkend leren. De methodiek is sterk visueel en auditief en lost daarmee de traditionele taalproblemen op. In Nederland kiest inmiddels 1 op de 3 scholen voor deze lesaanpak.

CLIL-Projects: Project 1: Travel in the Future
“Travel in the future” is het allereerste interactieve en digitale CLIL-project dat in Nederland verschijnt. CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning (CLIL), en is de manier om kinderen het geleerde aan Engels op een betekenisvolle wijze toe te laten passen. In het thema komen leerdoelen uit het domein wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek) geïntegreerd aan bod rond een betekenisvolle onderzoeksvraag: Hoe ziet het vervoer van de toekomst eruit? Bijzonder aan het project is dat het is ontwikkeld rond een actuele vraag van Heijmans, het grootste bouwbedrijf van Nederland. Het CLIL-thema is beschikbaar voor alle gebruikers van Groove.me. Deze methode Engels wordt inmiddels door 1.500 basisscholen gebruikt.

Gerenommeerde Europese onderscheiding
De Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) en is de meest prestigieuze Europese prijs voor educatieve technologie. Het GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek. Deze Europese onderscheiding voor innovatieve educatieve producten wordt uitgereikt aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie. Dit jaar waren er meer dan 150 inzendingen uit 25 landen uit Europa, Azie en Noord-Amerika.