Duitse e-book markt groeit nauwelijks meer

Duitse e-book markt groeit nauwelijks meer
Hoewel er nog een kleine groei was in de verkoop van e-books in Duitsland in 2014, lijkt de globale trend ook voor onze oosterburen te gelden: na een paar jaar exponentiele groei stabiliseert de digitale markt.



Het aandeel van e-books groeide in 2014 met slechts 0,4% ten opzichte van het jaar ervoor. Tussen 2010 en 2012 was de groei nog substantieel, maar nu lijkt het aandeel van e-books zich langzaam maar zeker te stabiliseren. Daarmee is Duitsland trouwens geen uitzondering. De markt voor digitale publicatie sin de USA en de UK laten eenzelfde beeld zien. 
Het aantal titels per consument bleef hetzelfde, dus dat wijst op een toename van het aantal consumenten dat e-books heeft aangeschaft. De gemiddelde prijs per e-book lag in Duitsland op 7,08 euro.

Fictie is als genre nog steeds veruit het populairst. Branche-organisatie Börsenverein die deze cijfers publiceerde verwacht voor dit jaar dat het aantal lezers die zowel print als digitaal lezen zal afnemen en dat het anatal lezers die alleen print lezen juist flink zal toenemen.
In Nederland ligt het aandeel e-bboks volgens het CB overzicht zo rond de 5%