'To Apple, Love Taylor'

'To Apple, Love Taylor'
Megaster Taylor Swift heeft Apple op de knieen gedwongen met betrekking tot de nieuwe streaming dienst Apple Music.


Taylor Swift is het niet eens met het feit dat Apple artiesten niet wilde betalen tijdens de gratis proefperiode van de nieuwe dienst. Swift zal haar nieuwe album niet beschikbaar stellen aan Apple Music. Swift kreeg met haar open brief aan Apple en bovenstaande tweet het anders zo eigenzinnige concern op de knieen. Het concern liet ook weer via twitter weten dat ze haar beleid zal aanpassen. Apple leek zich beter te willen gedragen dan haar concurrenten in het betalen van de artiesten, maar bestudering van de plannen liet zien dat Apple slechts een fractie meer aan artiesten zou uitkeren.

Swift had het eerder al aan de stok met die andere streaming dienst Spotify, waarbij ze een deel van haar liedjes van die dienst liet verwijderen. De streaming diensten zijn weliswaar populair bij het publiek, maar minder bij de artiesten die er beduidend minder aan verdienen dan aan bv downloads. Juist omdat streaming diensten steeds populairder worden zouden artiesten er ook beter van moeten worden. Opmerkelijk is dat het de grote sterren zijn die dan toch het voortouw nemen: Metallica die het illegale downloaden via Napster aanpakten en nu dus Swift die de strijd met streaming diensten aanbindt.

Elvis Costello tweette veelbetekenend: @taylorswift13 A word from our future President. Right on. You tell 'em, Girl. E.C.