De Boekenkrant presenteert BKJunior

De Boekenkrant presenteert BKJunior
De Boekenkrant wil kinderen helpen hun weg te vinden in het veelzijdige en ruime aanbod aan mooie kinderboeken. Daarom verschijnt vandaag de eerste uitgave van de BKJunior met 28 pagina’s vol kinderboekennieuws.

De reguliere editie van de Boekenkrant verschijnt iedere maand en besteedt ook aandacht aan kinder- en jeugdboeken. Maar deze pagina’s zijn met name bedoeld voor ouders en opvoeders, en niet voor de kinderen zelf. Daarom presenteren we nu BKJunior: een special voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De makers denken dat basisschoolkinderen prima in staat zijn om zelf (mee) te beslissen welke boeken ze willen lezen. De BKJunior kan hen daar op een speelse manier bij helpen.

De Boekenkrant helpt boekhandels om succesvol klanten aan zich te binden. BKJunior is vanaf 15 juni voor de klant gratis verkrijgbaar bij de kinderboekhandel en vanaf 6 juli ook bij de boekhandel. De Boekenkrant is een maandelijkse uitgave van Uphill Battle Boekpromotie en besteedt aandacht aan literatuur, spanning, jeugd, strips en non-fictie. De Boekenkrant wordt verspreid via boekhandels, bibliotheken en scholen in Nederland en Vlaanderen in een oplage van 22.000 exemplaren.
Naast de reguliere editie van de Boekenkrant verschijnen er drie special; naast de BKJunior is er BKStrips over stripboeken en de BKKoken over kookboeken. Elk van deze specials verschijnt drie keer per jaar.