Lezersacties met Persgroep goed voor verkoop kinderboeken

Lezersacties met Persgroep goed voor verkoop kinderboeken
De lezersacties die Uitgeverij Rubinstein regelmatig organiseert in samenwerking met De Persgroep blijken een goed estimulans te zijn voor de verkoop van kinderboeken.



Afgelopen weekend startte een nieuwe boekenactie op basis van de grote hitfilms van Disney/Pixar. Voor het eerst werd de actie gecommuniceerd via zowel de Persgroep als de Wegener bladen en ging daarmee in één keer naar bijna een miljoen abonnees. De bladen hadden daarmee ook nog een primeur: van de komende grote Disney/Pixar release Binnenstebuiten is het boek uit voordat de film in de bioscoop komt. De actie startte met een oplage van een half miljoen.

De AD-boekenacties van de afgelopen jaren bereikten spectaculaire verkoopaantallen. De 12 Gouden Boekjes over de Donald Duck familie gingen in 2013 in een totaaloplage van 1,3 miljoen het land in. Van de daaropvolgende Disney cd-boekjes werden een half miljoen exemplaren verkocht. De Gouden Boekjes met Eftelingsprookjes waren met een verkoop van bijna een miljoen ‘n enorm succes. Met deze campagnes levert de Persgroep een belangrijke bijdrage aan de boekenverkopen.