Danny wordt Master of Media Innovation (3)

Danny wordt Master of Media Innovation (3)


De Business Module is begonnen met Intellectual Property Rights. Een zeer interessant onderwerp dat eigenlijk altijd wel actueel is. Door de overnames en samenwerkingen of door rechthebbenden die zich ‘tekort’ gedaan voelen.
Voor deze IPR module staat weer een leuke opdracht klaar. Schrijf een Literature Review dat aan deze en deze voorwaarden voldoet…. Best weer een pittige opdracht en slechts één van de drie opdrachten die in deze Business Module zit. Soortgelijke opdrachten van Strategy, Innovation & Entrepreneurship (SIE) en ook nog een voor Consumer Behavior.  Voor bijvoorbeeld SIE moeten er 10 (!) academische artikelen gebruikt en toegepast worden in de Literature Review. Met best scherpe deadlines… En bijna allemaal tegelijkertijd ! Nou ja, gewoon hard door blijven werken…

Daarnaast hebben wij (deze keer in een groepje) presentaties moeten voorbereiden van een academisch artikel die wij aan de klas en de lecturer moeten presenteren. Voor SIE ging dat over Ambidexterity ( het balanceren tussen exploiteren en exploreren in relatie tot innovatie). Onze presentatie ging goed en hopelijk wordt dat beloond met een mooi cijfer. De dynamiek in de groep waar ik in zat was erg goed en constructief. Door deze samenwerking leer je ook veel van elkaar en het smeed toch een band. Naast onze presentatie waren er nog 6 andere artikelen die op verschillende facetten van innovatie, exploratie en exploitatie in gingen die door de overige studenten werden gepresenteerd. Zo krijg je toch weer een mooi compleet beeld. En het is echt een leuk onderwerp met goede docenten. En dat scheelt. Opvallend is dat alle docenten een erg hoog niveau hebben en zeer deskundig zijn op hun terrein. Daar leer je dus nog echt wat van!

Consumer Behavior gaat op 12 juni van start. Ook hier een groepspresentatie en een Literature Review, zoals aangegeven in blog 2.  Ook komt er een gast docent die vast een heel goed verhaal heeft over consumentengedrag. Belooft weer echt interessant te worden.

Inmiddels begint mijn idee voor mijn eind-thesis steeds vastere vormen aan te nemen en heb ik al wat vakgenoten gepolst. En (gelukkig) enthousiaste reacties mogen ontvangen. Met mijn onderwerp hoop ik wat innovatie naar ons mooie vak te brengen. Zo sprak ik pas nog iemand die mijn idee zelfs toepasbaar vond buiten ons mooie boekenvak. Toch ook maar eens over nadenken.. Misschien volgend jaar de Innovatie-award op de London Bookfair krijgen ? Goh, wat is dagdromen toch fijn!

Eerst maar eens zien dat ik alles tot een goed einde weet te brengen. Want ondanks dat het erg interessant, leerzaam en leuk is, blijft het enorm veel werk en studeren naast een full time job.

Wordt vervolgd weer ! (en mocht je meer willen weten…danny@biblio3.nl