Apple gaat hardhandig de strijd met Spotify aan

Apple gaat hardhandig de strijd met Spotify aan
Apple probeert muziekuitgevers onder druk te zetten om niet meer samen te werken met diensten zoals Spotify. Daarmee wil Apple ruimte creëren voor de eigen streamingdienst Beats Music.

Volgens technologiewebsite The Verge is Apple bezig om muzieklabels onder druk te zetten muziek niet meer te leveren aan gratis diensten zoals Spotify.  De reden is vrij simpel: Apple gata deze zomer een eigen, betaalde, streamingdienst voor muziek lanceren: Beats Music. Daarmee wil het de concurrentie aangaan met Spotify. Spotify heeft echter twee modellen, gratis en betaald, terwijl Apple alleen met een betaalde versie gaat komen. De gratis versie van Spotify heeft zo'n 60 miljoen gebruikers terwijl ongveer een kwart daarvan de betaalde versie heeft.
Naast Spotify heeft Apple ook zijn pijlen gericht op YouTube. UItgever Universal is gevraagd haar muziek niet meer gratis via YouTube beschikbaar te stellen waarbij Apple de verliezen die dat zou opleveren zou willen compenseren.

Inmiddels hebben het ministerie van Justitie van de USA en de Federale Handelscommissie onderzoeken ingesteld naar het gedrag van Apple.
Onlangs werd duidelijk uit een onderzoek dat muziek op mobiel de meest populaire dienst is