Wouter van Oorschot draagt uitgeverij over

Wouter van Oorschot draagt uitgeverij over
Wouter van Oorschot trekt zich terug als directeur/uitgever van de uitgeverij die zijn vader Geert heeft opgericht. Zes ervaren boekenvakkers zullen de uitgeverij gaan voortzetten.

Op de site van de uitgeverij schrijft Wouter van Oorschot: "Het afgelopen jaar heb ik met succes gezocht naar een partij die de uitgeverij als onafhankelijk bedrijf kan en wil voortzetten. Niks geen concern of nouveau riche dus: in plaats daarvan kan ik tot mijn genoegen meedelen dat uitgeverij Van Oorschot, met behoud van haar onafhankelijkheid, in andere handen is overgegaan. Met minstens zo groot genoegen meld ik dat Jaap Blansjaar, Angela Kokkeler, Menno Hartman, Merijn de Boer, Ilona van den Berg en Marko van der Wal, die de uitgeverij de afgelopen jaren met mij bezielden en met wie ik zo ongelooflijk fijn heb samengewerkt, aan de uitgeverij verbonden blijven. Er verandert dus niets, behalve dat ikzelf vertrek.

Zes mensen met groot besef van de literaire mentaliteit en erfenis die ik sinds de dood van mijn ouders Geert en Hillie heb behoed en voortgezet, zullen dat voortaan doen. Het zijn Maarten Asscher, Jaco Groot, Gemma Nefkens, Mark Pieters, Rob Polak en Menno Witteveen. Zij zijn verplichtingen jegens elkaar aangegaan die de onafhankelijkheid van de uitgeverij waarborgen op een wijze die mij geruststelt. Voorts zijn ze onderling overeengekomen dat Pieters mij als directeur-uitgever opvolgt."