CosmoGIRL! naar Audax

CosmoGIRL! naar Audax


Zowel in print als online verwerft Audax met deze overname een unieke positie in het meidensegment. Girlz! en CosmoGIRL! - die uiteraard naast elkaar blijven bestaan - zijn de meest gelezen weekbladen bij de doelgroep. Naast Girlz! en CosmoGIRL! geeft Audax in dit cluster ook nog de titel STARS uit.

"Wij zijn bijzonder blij met deze acquisitie: CosmoGIRL! is op zich een prachtige licentietitel die er bovendien voor zorgt dat onze positie als marktleider in het meidensegment verstevigd wordt", aldus directeur Roland van Geest. "Binnen ons portfolio ligt de focus op vrouwentitels, waar Audax Uitgevers nu marktleider is in de domeinen: Meiden, Gossip (Weekend, Party) en Royals (Royalty). Met Vriendin hebben we daarnaast het derde grootste vrouwenweekblad in huis. In lijn met onze strategische keuze worden verdere overnames in de nabije toekomst niet uitgesloten".

De acquisitie voor printadvertenties en online wordt ondergebracht bij NL MAG, de jointventure van Audax en Hearst Magazines Netherlands.