inct.formatie: Fokke & Sukke doen het zelf

inct.formatie: Fokke & Sukke doen het zelf
De eend en de kanarie hoeven geen introductie. Sinds Fokke & Sukke in 1994 voor het eerst verschenen in Propria Cures hebben ze in stripbladen, studentenbladen, kranten en boeken, op scheurkalenders, mokken en telefoonhoesjes het land veroverd.
Sinds 1997 werden de boeken uitgegeven door Uitgeverij De Harmonie, maar op 1 januari 2007 zijn Fokke & Sukke verhuisd naar Uitgeverij Catullus, de uitgeverij van tekenaar Jean-Marc van Tol.




Jean-Marc verklaart de overstap als volgt: hij had de behoefte om zoveel mogelijk stappen in het uitgeefproces in eigen hand te houden. Dankzij de digitalisering wordt de kloof tussen auteur en lezer steeds kleiner, terwijl er bij de standaard uitgeverijen vele schijven tussen zitten die de afstand groter en het uiteindelijke product duurder maken. Met uitgeverij Catullus streeft Jean-Marc ernaar om zoveel mogelijk stappen over te slaan.

Over het hoe en waarom en alle andere uitgeefaangelegenheden zal Jean-Marc van Tol in gesprek gaan met Ronnie Overgoor tijdens het live-interview op inct.formatie 2015. Mis dit niet, want Van Tol is geen voorstander van spreken op events, maar voor inct.formatie maakt hij een uitzondering

MEER INFO & AANMELDEN