Debat over literatuur en digitaal lezen

Debat over literatuur en digitaal lezen


Schrijvers, critici en uitgevers, waaronder Marja Pruis, Ivo Victoria, Christiaan Weijts, Lisa Kuitert, Maarten Asscher, Bastiaan Bommeljé en Fabian Paagman, zullen zich in de arena wagen om de degens te kruisen over verleden, heden en toekomst van het papieren boek. Isolde Hallensleben modereert de avond. Ook het publiek wordt uitgenodigd om mee te debatteren over de toekomst van het papieren boek.

Deze avond wordt tevens een bundeling essays gepresenteerd, met alle mogelijke toekomstscenario’s voor de literaire wereld in het algemeen en het gedrukte boek in het bijzonder. In opdracht van Wintertuin schreven onder andere Ivo Victoria, Martijn Brugman, Guy Verhofstadt en Joost Heijthuijsen een essay dat nieuw licht werpt op de ingrijpende veranderingen in het literaire veld. Deze essays kregen elk een eigen vormgeving, en worden samen in experimentele vorm, als loose leaf, gepresenteerd.

Verandert de wijze waarop we literatuur maken, verspreiden en bewaren? Maken we ons terecht druk over de toekomst van het boek en de literatuur? Of worden, zoals Stephen Fry stelde, boeken net zo min bedreigd door e-books als trappen door liften? Aan de vooravond van de Boekenweek (14 t/m 24 maart) wordt hierover gedebatteerd.

Meer info:
RAMSJ! De toekomst van het papieren boek
datum: Maandag 13 februari 2012
locatie: Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam
aanvang: 20.00 uur
voorverkoop: €8 of €7 www.rodehoed.nl
meer info: www.wintertuin.nl/ramsj
organisatie: Literair Productiehuis Wintertuin i.s.m. SLAA en de Rode Hoed