VOB maakt afspraken over ontwikkeling Nationale Bibliotheekpas

VOB maakt afspraken over ontwikkeling Nationale Bibliotheekpas


De risicoanalyse betreft een analyse van risico's bij invoering en uitvoering van de NBP op het gebied van techniek & infrastructuur, ICT & privacy (o.a. op basis van het toetsmodel privacy impactassessment van de rijksoverheid), juridische aspecten, kosten / financiën, organisatie & beheer en beveelt maatregelen aan om de geschetste risico's te beperken.

Waarom één landelijke bibliotheekpas?
De klant (burger) heeft met één pas toegang tot alle dienstverlening van de bibliotheken in Nederland. Met de invoering van de pas laten we zien dat de bibliotheek een sterke propositie heeft waar elke burger in Nederland van kan meeprofiteren. En, het lidmaatschap van de bibliotheek biedt de klant veel meer dan alleen die leenfunctie!

Daarnaast biedt het volume en het bereik van de landelijke pas ons als branche een sterkte positie voor het genereren van financiële middelen bij landelijke partners en het biedt ons een stevige onderhandelingspositie. We worden nu al benaderd door landelijke partijen die met de landelijke bibliotheekpas willen samenwerken! Daarnaast biedt één landelijke bibliotheekpas efficiency bij landelijke marketingacties.

Het streven is om de Nationale Bibliotheekpas vanaf 1 januari 2016 in heel Nederland te lanceren. De projectgroep bereidt een landelijke campagne voor die zowel de interne- als de externe communicatie zal verzorgen. Om van start te kunnen gaan op 1 januari moet aan alle technische voorwaarden voldaan zijn. Het gehele traject is daar van afhankelijk. Wat kan er technisch gerealiseerd worden en op welke termijn? 

De lokale bibliotheek kan bijvoorbeeld eigen modules ontwikkelen en aanbieden. Zoals bijvoorbeeld voor speciale doelgroepen het scheepkist abonnement, het werkplekabonnement, het theaterabonnement, het seets-to-meetabonnement, etc
Deze extra modules kan een klant bij zijn lokale bibliotheek afnemen, bovenop de mogelijkheden die de Nationale Bibliotheekpas biedt.

De klant kan straks kiezen uit:

  1. een gratis lidmaatschap;
  2. gebruik maken van de uitleenfunctie door een 'Lenen-in-de-bieb' abonnement en;
  3. speciale modules bestaand uit losse abonnementen (bijv. e-book abonnement, evenementenabonnement, werkplekabonnement).

De 'Nationale Bibliotheekpas' is een van de sleutelprojecten binnen de branchestrategie 'De Bibliotheek levert waarde'.

 


Kom naar inct.formatie

Meer dan 20 sprekers over trends & ontwikkelingen

Tot 13 maart early bird korting

Meer info & aanmelden