Popcorn Time vervangt torrentsites als belangrijkste bron piraterij

Popcorn Time vervangt torrentsites als belangrijkste bron piraterij
In 2014 zijn, mede dankzij de handhaving van BREIN, veel websites met illegale content uit de lucht gehaald. Ook het aantal illegale torrentsites zoals the Pirate Bay en anonieme opslagsites zoals Mega neemt af. Dat betekent niet dat pirateij nu een halt is toegeroepen. Illegale video-deelplatforms als Popcorn Time groeien juist.

Nu the Pirate Bay en andere torrentsites de strijd tegen de opsporingsinstanties verliezen en anonieme opslagsites als MegaUpload en Rapidshare aangeklaagd worden voor het verspreiden van illegale content, verplaatst die contentstroom zich naar Popcorn Time. Daar zijn vooral illegale kopieën van films te vinden. Popcorn Time is al een keer stilgelegd, maar komt net als the Pirate Bay vroeger, toch weer terug. Brein gaat in 2015 meer aandacht besteden aan Popcorn Time.

De piraten zijn dan weliswaar niet verslagen, ze verliezen wel terrein. BREIN meldt in het jaaroverzicht van 2014 dat het legale online aanbod steeds meer illegaal aanbod vervangt. Dit komt mede door diensten als Netflix en Spotify. Toch kiezen veel mensen nog steeds voor de illegale versie omdat dat gratis is.