Bruna test onbeperkt e-books lezen

Bruna test onbeperkt e-books lezen
Boekhandelketen Bruna lanceert vandaag Bliyoo, een abonnement voor onbeperkt e-books lezen. Het moet het 'Netflix voor boeken' worden waar de sector het al zo lang over heeft: iedereen die zich aanmeldt kan een onberkte bepaald aantal boeken en tijdschriften lezen. Voorlopig gaat het alleen nog om een gebruikerstest: het bedrijf roept het publiek op om daaraan mee te doen.

Bliyoo zal als app te downloaden zijn in de App Store en op Google Play. De boeken zijn te lezen op een smartphone, tablet, laptop of pc. De gebruiker kan wisselen tussen de verschillende apparaten en dan verder lezen waar hij gebleven is.

Voor de testfase is Bruna op zoek naar 50 geïnteresseerden. Tijdens de testperiode krijgen de testers toegang tot 50 e-books. De testperiode duurt maximaal drie maanden. Bliyoo wordt dan aangepast aan de hand van de feedback van de testers. Tegen die tijd moet ook duidelijk zijn hoeveel een abonnement op Bliyoo gaat kosten. De keten vindt dat auteurs een 'redelijke betaling' mogen verlangen voor hun boeken.

Partner in het project is Push2Tablet, dat het platform heeft ontwikkeld. Bruna heeft met dit Baarnse bedrijf ook Bruna Tablisto App voor de aankoop van e-books en -magazines ontwikkeld.

Meer bij Emerce