Eigenaar Wegener bezuinigt en zet in op digitaal

Eigenaar Wegener bezuinigt en zet in op digitaal
Daarbij gaat het bedrijf voor alle digitale varianten betaalmodellen invoeren. Topman Toumazis ontkent echter dat er een betaalmuur komt voor de websites van de kranten. De abonnees in Nederland (en Denemarken) zorgen voor een solide basis, maar de advertentie-inkomsten dalen sterk. Daarnaast ziet Mecom het gebruik van digitale media sterk toenemen en daar ziet men dus ook groeimogelijkheden, zowel bij nieuwe klanten als bij de bestaande abonnees.

Activiteiten die minder winstgevend zijn, waarbij de gratis dag- en weekbladen door Toumazis werden genoemd, staan op de nominatie afgestoten te worden. Wat dat betekent voor de huis-aan-huis bladen van Wegener is nog niet duidelijk. Gratis dagblad De Pers valt waarschijnlijk buiten de regeling omdat Wegener geen eigenaar is en er een langjarig contract is afgesloten.
De bezuinigingen op personeel zullen op alle functiesniveaus te voelen zijn en er zijn plannen de IT-diensten allemaal te gaan outsourcen. De Volkskrant meldt, terecht, dat deze strategie veel lijkt op de plannen die TMG een paar weken geleden presenteerde.