KB en Beeld en Geluid gaan back-up digitale collecties bij elkaar onderbrengen

KB en Beeld en Geluid gaan back-up digitale collecties bij elkaar onderbrengen
Dat leidt tot uitwisseling van expertise en een kostenbesparing, want tot nu toe was de back-up ondergebracht bij een commercieel bedrijf. De back-up van de KB is inmiddels bij Beeld en Geluid ondergebracht. Op termijn zal Beeld en Geluid datzelfde doen bij de KB.

Algemeen directeur van Beeld en Geluid Jan Müller over de afspraak: "Opslag is van enorm belang om volledige controle te hebben over het beheer van je digitale collecties. Beeld en Geluid hoopt in de toekomst ook met andere organisaties kennis, ervaring en andere faciliteiten te kunnen delen om zo nog efficiënter te kunnen werken aan het behoud van het culturele erfgoed."

Algemeen directeur Bas Savenije over de samenwerking: "Met het plaatsen van de back-up is een goede basis gelegd voor het uitbouwen van de samenwerking in het duurzaam bewaren en toegankelijk houden van digitale informatie tussen onze beide instellingen en met de andere partners van de NCDD."

De Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) is in 2008 opgericht om te bevorderen dat digitale informatie in Nederland duurzaam wordt beheerd en ook in de toekomst bruikbaar blijft. Partners van de NCDD zijn Beeld en Geluid, Data Archiving and Networked Services (DANS), het Nationaal Archief en de Culturele Coalitie Digitale Duurzaamheid onder leiding van EYE Film Museum. De partners in de Coalitie werken aan een nationale infrastructuur voor de gehele publieke sector.