CPNB lanceert Literatour: Boekenweek voor jongeren

CPNB lanceert Literatour: Boekenweek voor jongeren


Op vertoon van hun CJP Cultuurkaart krijgen jongeren van 23 maart t/m 26 april in de boekwinkel € 5,- korting op een van de 25 Literatour toptitels. De CJP Cultuurkaart is een beproefd concept om jongeren te laten participeren in kunst en cultuur. In samenwerking met Talent, de lesmethode Nederlands van uitgeverij Malmberg, wordt de Literatour Boekentipper ontwikkeld waarmee leerlingen ontdekken welk boek het beste bij ze past.

Dioraphte Literatour Prijs
Maandag 23 maart worden de nominaties voor de Dioraphte Literatour Prijs (DLP) bekendgemaakt en start de stemperiode voor de Publieksprijs. Via www.literatour.nu kunnen jongeren tussen de 15 en 18 jaar stemmen op hun favoriete boek. 27 maart worden de winnaars bekendgemaakt.

De Dioraphte Literatour Prijs is dé prijs voor het beste boek voor jongeren. De prijs bestaat uit twee juryprijzen (in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en de categorie Vertaald) en een Publieksprijs. Vanaf dit jaar is de jury versterkt met twee jongeren. De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van € 15.000,-.

Literatour is een project van Stichting CPNB i.s.m. Stichting Lezen, Stichting Schrijver School Samenleving, Uitgeverij Malmberg en CJP. De Literatour wordt tot stand gebracht met financiële ondersteuning van Fonds 21 en het Nederlands Letterenfonds. De Dioraphte Literatour Prijs komt tot stand met financiële ondersteuning van Stichting Dioraphte.
 


Test je eigen uitgeefkennis


http://academy.inct.nl/