NUfoto en ANP lanceren platform voor 'burgerfotografie'

NUfoto en ANP lanceren platform voor 'burgerfotografie'


Het ANP wil met deze beelden zijn nieuwsaanbod op een verantwoorde wijze aanvullen. Het persbureau werkt in de regel alleen met professionele fotografen en in toenemende mate vooral met specialisten op bepaalde terreinen. Kwaliteit gaat bij ANP Foto voor alles. Echter, bij veel onverwachte nieuwsgebeurtenissen - zoals rampen of calamiteiten - zijn burgerfotografen of semiprofessionals vaak eerder ter plaatse en maken zij ook nog eens heel goed bruikbare foto's. Het ANP gaat deze beelden via NUfoto aankopen en licenseren. De selectie van trusted fotografen garandeert dat de bron van de foto te vertrouwen is. Dat is van cruciaal belang omdat een ANP-foto altijd waarheidsgetrouw moet zijn.

Johan Groeneveld, adjunct-directeur ANP Producties: "Dit is een mooie oplossing voor een dilemma. Wij zien geregeld prima nieuwsfoto's aan onze ogen voorbijtrekken bij NUfoto, maar wij willen altijd heel erg zeker weten wie een foto waar en wanneer gemaakt heeft alvorens we publiceren. Door met trusted photographers te werken, weten we met wie we van doen hebben."

Chris Heijmans, chefredactie NUfoto.nl: "Ik vind het fantastisch dat ANP een samenwerking aangaat met NUfoto. De kwaliteit van nieuwsfoto's op NUfoto neemt nog altijd toe en we zijn blij dat we onze fotografen op deze manier een groter podium kunnen bieden."