AKO Literatuurprijs wordt ECI Literatuurprijs

AKO Literatuurprijs wordt ECI Literatuurprijs


“De Stichting heeft meer dan 28 jaar ervaring in het selecteren van mooie, literaire verhalen en ECI kan deze boeken vervolgens onder de aandacht brengen van boekliefhebbers”, aldus Josja Zijlstra, Managing Director van ECI.

Ook de Stichting ziet in de nieuwe samenwerking veel kansen bij het realiseren van haar missie. "Na een jarenlange vruchtbare samenwerking met AKO ziet de Stichting uit naar een nieuwe periode met ECI. De Stichting kijkt uit naar de samenwerking en ziet in ECI de ideale partner om haar missie te realiseren: het stimuleren van de belangstelling en liefde voor Nederlandse boeken”, aldus Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Stichting.

Actieve betrokkenheid van ECI leden
ECI zal zich de komende jaren samen met de Stichting inzetten om de genomineerde boeken en het winnende boek in het bijzonder bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. In de toekomst komt er waarschijnlijk ook een publieksprijs De samenwerking met de Stichting past in ECI’s ambitie om de online boekwinkel van Nederland te worden waarbij de liefde voor het boek centraal staat. ECI leden zullen naast de clubkorting van 20% ook allerlei voorrechten krijgen zoals ontmoetingen met auteurs, aanwezigheid bij de ECI literatuurprijs en betrokkenheid bij de totstandkoming van de publieksprijs.