Androidworld.nl wordt mediabedrijf

Androidworld.nl wordt mediabedrijf


Het besturingssysteem Android is de laatste jaren explosief gegroeid, en is inmiddels wereldwijd marktleider als het hart van moderne smartphones van bijvoorbeeld Samsung en HTC en heeft daarmee Apple’s iPhone/iOS van de troon gestoten. Inmiddels vormt het Android besturingssysteem ook de basis van internet-televisies, media-spelers en nog vele andere soorten apparaten.

Initiatiefnemer Caris over het nieuwe bedrijf: "Nadat ik in 2008 met Androidworld.nl was gestart, zijn Dimitry en Sander vrijwel onmiddellijk erbij gekomen en samen hebben we de site groot gemaakt in elk vrij uurtje dat we hadden. We kunnen door de overeenkomst met HUB Uitgevers ons volledig gaan storten op de uitbouw van de site, en onze gebruikers nog meer waardevolle informatie en apps bieden. Zo zullen we een vergelijker introduceren waarmee onze lezers snel alle informatie en prijzen kunnen vinden en vergelijken van smartphones en tablets.
Ook onze vernieuwde Android-app zal een nieuwe mijlpaal vormen met een unieke tablet-layout en vele extra functies. Wij denken dat we in de toekomst nog veel interessante diensten kunnen bieden aan onze lezers door de samenwerking met HUB Uitgevers."

Paul Molenaar, binnen het HUB primair verantwoordelijk voor de uitbouw van de digitale activiteiten: "Ik ben er trots op dat we samen met de ploeg van Androidworld.nl alle aandacht kunnen richten op deze groeimarkt. We zijn er van overtuigd dat we samen de beste informatieproducten, zowel in online, op mobiel, en zelfs in print kunnen maken. Maar onze ambities reiken over de komende jaren ook verder dan dat."