Bladendokter Van Vuure komt met nieuwglossy: Gooisch

Bladendokter Van Vuure komt met nieuwglossy: Gooisch


De intelligente knipoog waarmee in het blad naar het Gooise leven wordt gekeken, kun je wel overlaten aan de gelauwerde bladenmaker Rob van Vuure. Voor hem was het maken van GOOISCH dan ook een feestje. Samen met Peter Contant, die jarenlang uitgever/hoofdredacteur was van Veronica Magazine, werkte hij met 'groot plezier' aan deze nieuwe titel. Van Vuure: "Ik ben hoofdredacteur van zo’n vijftien bladen geweest, maar zelden zo'n pret gehad als de laatste maanden. Het blad is naar de drukkerij, nu al weer een week zonder champagne - dat is even wennen."

Toch moet het project niet als een kwajongensstreek worden gezien. Met een startoplage van 75.000 en een uitgebreide campagne op de radio, instore en op billboards, wordt het magazine serieus en groot in de markt gezet. Peter Contant, die het project vanuit zijn eigen uitgeverij financiert, gelooft in het succes van GOOISCH. "Ik denk dat we inhoudelijk écht iets nieuws toevoegen aan het Nederlandse bladenlandschap. Dat geldt niet alleen voor de formule maar ook voor de introductie van nieuwe rubrieken."

Het eerste nummer, dat vanaf donderdag 6 september in Nederland en ver daarbuiten in de winkels ligt, staat inderdaad vol met verrassende verhalen en rubrieken. Van Vuure: "Erg leuk vind ik de reportage over au pairs, die uit de school klappen over hun soms puissant rijke werkgevers. En ja, de vooroordelen kloppen! En de crisis heeft natuurlijk ook in het Gooische leven toegeslagen. We hebben daar enkele ademstokkende voorbeelden van. Gelukkig is er nog genoeg te besteden voor de hoofdrolspelers in GOOISCH, we laten zien hoe ze ervan genieten, maar ook dat geld lang niet altijd gelukkig maakt." Het exclusieve interview met Roli van der Eem, de ex vrouw van vastgoedmagnaat Lars Magnusson, is hiervan zo’n voorbeeld. Ooit woonde ze in het duurste huis van het Gooi, nu in een huurwoning.

In de 148 pagina’s van het prachtig gemaakte eerste nummer gaat het verder over: hoe Gooisch zijn onze Oranjes?, jetsethotspots als Saint Barth, raskatten, opgeleid tot butler, parfums, je derde auto, een nieuwe vriendin (dus alweer naar de notaris), de echtscheidingsadvocaat en een kijkje in dé fashion outlet van 't Gooi. Voorts introduceert GOOISCH columnisten: onder wie: journaliste Renate Tromp, tv-maakster en publiciste Marianne Ras, directeur CPNB Jhr. Eppo van Nispen tot Sevenaer, duurzaam ondernemer Ruud Koornstra en kunstenares en vrouw van voormalig minister Herman Heinsbroek, Judith Wiersema.