Blurb introduceert wereldwijde distributie via Ingram en maakt boeken beschikbaar voor Kindle

Blurb introduceert wereldwijde distributie via Ingram en maakt boeken beschikbaar voor Kindle


Reflowable boeken voor de Kindle
Blurb kondigt daarnaast een nieuwe beta-ebook-dienst aan, die auteurs door Rich Text Files (RTF) te importeren in staat stelt hun Blurb-boek geschikt te maken voor verkoop via de Kindle Store. Met Blurb BookWright, de gratis ontwerp-software van Blurb, is het mogelijk fictie en non-fictie titels of geïllustreerde boeken tot reflowable e-boeken te maken. Deze dienst is tijdens de beta-periode gratis beschikbaar voor Blurb-auteurs.

Nieuwe boekformaten
De wereld verandert en visuele beleving wordt hierbij veel belangrijker. Echter, de uitgeefkosten en daarmee de prijs van dit soort visuele boeken is vaak erg hoog, waardoor er minder verkocht wordt. Om auteurs de mogelijkheid te geven een betere prijs aan te kunnen bieden en de verkopen omhoog te brengen, introduceert Blurb een nieuwe, scherp geprijsde Trade-lijn. De beschikbare boekformaten uit deze lijn zijn 5x8, 6x9 en 8x10 paper book formats. De nieuwe lijn is zowel in hard- als softcover beschikbaar en kan ook worden uitgevoerd in minder kostbare papieropties die speciaal zijn ontwikkeld voor het printen van content, zoals tekeningen, foto’s, kaarten en tabellen.

“Auteurs willen net als artiesten twee dingen: controle over hun product en het proces en een eerlijke compensatie voor hun werk”, vertelt Eileen Gittins, oprichter en CEO van Blurb. “Deze elementen zijn nu allemaal aanwezig voor onafhankelijke auteurs. Zij hebben het proces van ontwerp, marketing en verkoop van hun digitale en geprinte boeken, net als de marge, zelf in de hand via wereldwijde distributie naar boekverkopers, zowel online als via retail. Deze introductie is daarom heel belangrijk voor ons.”
"Ingram vindt het belangrijk om content snel en efficiënt in de handen van lezers te krijgen, waar ter wereld zij zich ook bevinden", vertelt Kelly Gallagher, Vice President of Content Acquisition, Ingram Content Group. “We zijn er trots op dat we Blurb kunnen ondersteunen met ons uitgebreide distributienetwerk.”

Gittins hier over: “Onze samenwerking met Ingram is vooral interessant voor onze auteurs die wereldwijd boeken willen verkopen. Zij zijn nu in staat om hun boeken overal ter wereld beschikbaar te stellen”.