Uitgeverij Deviant tweemaal genomineerd voor Comenius Award

Uitgeverij Deviant tweemaal genomineerd voor Comenius Award


De winnaars worden op donderdag 19 juni bekendgemaakt tijdens de Comenius EduMedia Award 2014 in Berlijn. Uitgeverij Deviant won in 2012 al een zegel en een medaille met de geavanceerde methodesite Studiemeter.nl. In 2013 ontving Uitgeverij Deviant een zegel voor de rekengame Startrekenen 3D.

On the Ground Reporter
On the Ground Reporter is een volledige methode burgerschap, gebaseerd op het brondocument ‘Loopbaan en burgerschap in het mbo’. Het spel On the Ground Reporter Netherlands staat in de methode centraal. In de game zoekt de leerling als reporter actuele maatschappelijke problemen tot de bodem uit. De leerling beoordeelt bronnen en verzamelt audiofragmenten en maakt daarmee een radio-uitzending. De leerling doet journalistieke ervaring op, leert informatie te beoordelen en krijgt inzicht in complexe maatschappelijke problemen.

Examencoach
Als voorbereiding op de centraal ontwikkelde examens (COE’s) in het mbo en de rekentoets in het vo heeft Uitgeverij Deviant online examentrainers ontwikkeld voor de vakken Nederlands, rekenen en Engels. De Examencoaches simuleren nauwkeurig de officiële examens taal en rekenen en bieden de leerlingen daarmee een goede examenvoorbereiding. De opmaak, navigatie en functionaliteit van Examencoaches zijn volledig afgestemd op het COE en de rekentoets.