Sanoma verkoopt 19 titels

Sanoma verkoopt 19 titels


New Skool Media is een gespecialiseerd mediahuis opgericht door Cor Jan Willig en Rob Koghee, die allebei ruime ervaring hebben in de mediabranche. Rob Koghee heeft 28 jaar uitgeef- en managementervaring en is ook eigenaar van Blue Flower Media, een uitgeverij met focus op tijdschriften op het vlak van sport zoals 1900, Rafael, 90 minutes en Schaatsen. Cor Jan Willig heeft ruim 17 jaar media en finance ervaring, onder meer bij Sanoma, en is sinds 2010 actief als Strategie en Business consultant (online) media.

Rob Koghee over de acquisitie: “We zijn trots en verheugd dat we deze mooie overname kunnen doen. Alle 19 titels zijn immers stuk voor stuk sterke merken. We geloven stellig in de kracht van deze mooie merken en zien ernaar uit om ze met nieuw elan verder uit te bouwen, samen met de vakkundige mensen die nu al met veel passie voor de betreffende titels werken.”

Henk Scheenstra, COO Content Media: ”We zijn blij dat we deze 19 prachtige merken kunnen onderbrengen bij New Skool Media. Zij hebben ons ervan overtuigd het beste nieuwe ’huis’ te zijn voor onze collega’s en titels; we hebben daar veel vertrouwen in.”

Strategische heroriëntatie bijna afgerond
Naast de 19 titels die naar New Skool Media gaan heeft Sanoma in het kader van de strategische heroriëntatie al de nodige keuzes gemaakt. Verscheidene merken zijn overgedragen aan Head Office NL, Sanoma’s dochteronderneming die zich richt op content marketing via customer media. Daarnaast is besloten dat een klein aantal titels wordt samengevoegd met andere titels van Sanoma. De clusters Mannen en Glossy’s blijven onder strategische heroriëntatie. Hierover is Sanoma nog steeds in gesprek met geïnteresseerde partijen. Naar verwachting wordt ook dit proces voor het einde van 2014 afgerond.
.