Video’s maken, dat kan ik zelf!

Video’s maken, dat kan ik zelf!


Wat komt er allemaal aan de orde:
- De basis van het filmen: beeld en geluid
- De omgeving van de opname kiezen
- Het interview voorbereiden en afnemen
- Snijshots filmen
- Monteren, uploaden en publiceren

De cursus bestaat uit een ochtenddeel, een middagdeel en na een gezamenlijke avondmaaltijd ook nog uit een avonddeel. In de ochtend komt de basistheorie over filmen en interviewen aan de orde, in de middag ga je zelf aan het werk en ‘s avonds leer je alles over monteren, uploaden en publiceren.

Ochtendsessie: hier komt de basistheorie aan de orden en krijg je de randvoorwaarden uitgelegd voor een goed interview-shot (licht, geluid, kaders). Je leert ook welke instructies de geïnterviewde van jou nodig heeft om tot een professionele opname te komen.

Middagsessie: Na een korte inleiding over ‘Interviewen voor video’, ga je dat zelf in duo’s oefenen. We bespreken het resultaat en leren zo van elkaar de meest voorkomende valkuilen te vermijden. Na de cursusdag krijgt iedereen desgewenst zijn eigen interview opgestuurd om het nogmaals terug te zien.
In de namiddag krijg je een korte instructie over het maken van sfeerbeelden en ga je die zelf maken om je interview te kunnen monteren.

De avondsessie: Hier leer je de essentie van monteren en krijg je een stappenplan voor de aanpak van een montage zodat jezelf de dag erna direct aan de slag kunt. De noodzakelijke kennis over uploaden en publiceren zal vanzelfsprekend ook niet ontbreken.


Meer informatie en aanmelden:

de cursus van 24 juni / de cursus van 8 juli